Öncesi ve Sonrası.
Not: Bu derste
girilen tüm ayarlar üstteki resim boyutuna göredir.Çalışılan resimlerin
ayarları resmin boyutlarına göre değişebilir.
1 - Cildi temizleyelim
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Photoshop programında resmi açtıktan sonra klavyeden Ctrl+c ile 1 adet çoğaltın Üst menüden Filter > Noise > Reduce Noise seçin.Açılan pencereye sol resimdeki ayarları girinSilgi aracı ‘’Eraser Tool’’ ile yumuşak bir fırça seçip fotoğrafta net görünmesini istediğiniz yerleri silin
Üstteki işlemi yaptıktan sonra kopya layerin üzerine sağ tıklayıp Merge Down ile iki layeri birleştirin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
2 - Saçı boyayalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeni
layer açın. Polygonal Lassao Tool ile saçın tümünü seçin seçili alan
üzerinde sağ tıklayıp feather değerini 4 girin. içini istediğiniz rengi
doldurun ( ben sarı seçtim ).layers menüsünden normal’i Soft Liqht
yapın. Ctrl+d ile seçinirlikten kurtulun.
3 - Yanaklara biraz renk verelim
layer açın bir renk seçin ben kırmızı seçtim.Brush tool ile sert bir
fırça seçip alttaki resimdeki gibi boyayın.layers menüsünden normal’i
Multiply yapın.Opacity değerini 9 yapın. Filter > Blur > gaussian
Blur açıp Radius değerini 10 girin.
4 - Dudakların rengini değiştirelim
layer açın,Polygonal Lassao Tool ile dudağı seçin ve sağ tıklayıp
fehater değerini 1 verin.istediğiniz rengi dodurun.layers menüsünden
normal’i Soft Light Opacity değerini 29 yapın.
5 - Dişleri beyazlatalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeni layer açın Polygonal Lassao Tool aracı ile dişleri seçip beyaz renk doldurun Opacity değerini 59 girin..
6 - Gözlerin rengini değiştirelim
layer açın Polygonal Lassao Tool ile gözbebeğini seçin ve sağ tıklayıp
feather değerini 1 verin.istediğiniz rengi dodurun ben yeşil seçtim
layers menüsünden normal’i Hue yapın.
7 - Gözlerin altına biraz renk verelim
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeni layer açın.Brush tool ile sert bir fırça ve istediğiniz rengi seçin Göz altına yandaki resimdeki gibi boyalın.
Filter > Blur > gaussian Blur açıp Radius değerini 12 girin Opacity değerini istediğinz gibi ayarlayın.
Solda gördüğünüz resimdeki gibi alanı seçip ve sağ tıklayın feather değerini 3 girin.seçili alanı silin. Bu işlemde uyguladığımız blur fazlalıkları silmiş oluyoruz.
8 - Göz üstüne far uygulayalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Resimdeki gibi boyayın,Opacity değerini 27 girin Filter > Blur > gaussian Blur açıp Radius değerini 5 yapın.
9 - Son olarak göz altına rimel çekelim
Öncelikle Brush tool ile 5 px değerinde sert bir fırça ve siyah renk seçin,seçtiğimiz fırça biraz sonra lazım olacak.
Şimdi Pen Tool aracını seçin ve sol resimdeki gibi çizip sağ tıklayıp Stroke Path seçin.
Önceden ayarladığımız Bush fırçamızı seçelim. Görüntü alt soldaki resimdeki gibi olmalı.
Layers menüsünden Opacity değerini 15 yapalım.
Ve Sonuç..
Dersimizde neden her işlem için yeni layer açtığımızı düşünebilirsiniz
Tek resim üstünde istediğimiz alanı seçip Hue Saturation gibi araçlarlada bu işlemleri yapabilirdik her işlem için yeni layer açmamız bize resim bittikten sonra beğenmediğimiz renkleri değiştirme imkanı sunacaktır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 743x361. |
Not: Bu derste
girilen tüm ayarlar üstteki resim boyutuna göredir.Çalışılan resimlerin
ayarları resmin boyutlarına göre değişebilir.
1 - Cildi temizleyelim
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Photoshop programında resmi açtıktan sonra klavyeden Ctrl+c ile 1 adet çoğaltın Üst menüden Filter > Noise > Reduce Noise seçin.Açılan pencereye sol resimdeki ayarları girinSilgi aracı ‘’Eraser Tool’’ ile yumuşak bir fırça seçip fotoğrafta net görünmesini istediğiniz yerleri silin
Üstteki işlemi yaptıktan sonra kopya layerin üzerine sağ tıklayıp Merge Down ile iki layeri birleştirin
2 - Saçı boyayalım
layer açın. Polygonal Lassao Tool ile saçın tümünü seçin seçili alan
üzerinde sağ tıklayıp feather değerini 4 girin. içini istediğiniz rengi
doldurun ( ben sarı seçtim ).layers menüsünden normal’i Soft Liqht
yapın. Ctrl+d ile seçinirlikten kurtulun.
3 - Yanaklara biraz renk verelim
layer açın bir renk seçin ben kırmızı seçtim.Brush tool ile sert bir
fırça seçip alttaki resimdeki gibi boyayın.layers menüsünden normal’i
Multiply yapın.Opacity değerini 9 yapın. Filter > Blur > gaussian
Blur açıp Radius değerini 10 girin.
4 - Dudakların rengini değiştirelim
layer açın,Polygonal Lassao Tool ile dudağı seçin ve sağ tıklayıp
fehater değerini 1 verin.istediğiniz rengi dodurun.layers menüsünden
normal’i Soft Light Opacity değerini 29 yapın.
5 - Dişleri beyazlatalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeni layer açın Polygonal Lassao Tool aracı ile dişleri seçip beyaz renk doldurun Opacity değerini 59 girin..
6 - Gözlerin rengini değiştirelim
layer açın Polygonal Lassao Tool ile gözbebeğini seçin ve sağ tıklayıp
feather değerini 1 verin.istediğiniz rengi dodurun ben yeşil seçtim
layers menüsünden normal’i Hue yapın.
7 - Gözlerin altına biraz renk verelim
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeni layer açın.Brush tool ile sert bir fırça ve istediğiniz rengi seçin Göz altına yandaki resimdeki gibi boyalın.
Filter > Blur > gaussian Blur açıp Radius değerini 12 girin Opacity değerini istediğinz gibi ayarlayın.
Solda gördüğünüz resimdeki gibi alanı seçip ve sağ tıklayın feather değerini 3 girin.seçili alanı silin. Bu işlemde uyguladığımız blur fazlalıkları silmiş oluyoruz.
8 - Göz üstüne far uygulayalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Resimdeki gibi boyayın,Opacity değerini 27 girin Filter > Blur > gaussian Blur açıp Radius değerini 5 yapın.
9 - Son olarak göz altına rimel çekelim
Öncelikle Brush tool ile 5 px değerinde sert bir fırça ve siyah renk seçin,seçtiğimiz fırça biraz sonra lazım olacak.
Şimdi Pen Tool aracını seçin ve sol resimdeki gibi çizip sağ tıklayıp Stroke Path seçin.
Önceden ayarladığımız Bush fırçamızı seçelim. Görüntü alt soldaki resimdeki gibi olmalı.
Layers menüsünden Opacity değerini 15 yapalım.
Ve Sonuç..
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 743x361. |
Dersimizde neden her işlem için yeni layer açtığımızı düşünebilirsiniz
Tek resim üstünde istediğimiz alanı seçip Hue Saturation gibi araçlarlada bu işlemleri yapabilirdik her işlem için yeni layer açmamız bize resim bittikten sonra beğenmediğimiz renkleri değiştirme imkanı sunacaktır.